sâmbătă, 5 ianuarie 2008

Drumul catre casa

Cu trupul amortit, asezat pe un scaun apasat de greutatea sufletelor a sute de oameni zilnic,incerc sa privesc prin geamul plin de jeg al masinii, in speranta ca voi remarca vreun “crater” de pe sosea reparat (Aveee!!). Ca aceasta calatorie sa fie si mai melodioasa sunt zguduita puternic de vocile si mirosul tipator a trei oameni ce si-au inecat bucuria si tristetea in taria alcoolului. Discutiile lor sunt apasatoare, imbracate in rasete haotice si guvernate de mintea imbibata in alcool.
Astept sa ajung acasa. La un moment dat cele trei persoane urla catre sofer sa opreasca masina ca sa coboare, lasand in urma un miros ce strapunge narile si o senzatie ce nu poate fi descrisa. Toata aceasta atmosfera este puternic “colorata”de aparitia unei tinere domnisoare imbracata sumar si asupra careia atarna mirosul kitchos dat de parfumul in aceeasi nuanta cu nivelul sau intelectual . Ca sa fie si mai brilianta, isi etaleaza cu nonsalanta vocabularul in care trebuie sa remarcam cu stoicism : apelativul “fa”, “apetisantele” dezacorduri intre subiect si predicat, ca doar de, chiulul de la orele de romana in favoarea intalnirii briliantului au dat roade.Si daca nu suna si telefonul cu graiul imbietor al vreunui barosan de barosan se pierde tot spectacolu
l
.Iar ca poza de familie sa fie completa, brilianta isi remarca cu entuziasm prietena, cu care si-a impartasit emotiile dansului pe mese.Si pe care din pacate nu a mai vazut-o o bucata buna de vreme pentru ca s-a hotarat sa devina femeie asezata.Plina de fericire o striga cu o tonalitate ridicata.Se pupa cu foc,dupa care incep si isi povestesc prin ce au trecut (mai ales cea casatorita) si hai frate,sora,mama, tata,purcel,catel sa ne asezam comod si sa ciulim urechile la povestile astora mai “incercate de viata”.Cu amar si durere isi plange cununata greutatile prin care trece cu consoartul ei, iar ailalta, ca buna prietena ce ii este,o calmeaza spunandu-i in mod repetat : “haii faa ca tu esti frumoasa,nu te merita asta nici cat negru SUPT unghie”
Zambind intre amuz si gravitate,cobor din masina si imi continui drumul spre casa ,gandindu-ma cu greata(scuzati-mi expresia) la faptul ca si maine voi “savura” urmatorul episod din concursul “Competitie stransa in castigarea premiului Nobel pentru prostie”.Poate parea amuzant.Si este,dar la un moment dat apelezi categoric la mp3 player!

Niciun comentariu: